Laten we wat afspreken

Spelregels en werkwijze

Deze regels dienen als reglement en naslagwerk voor deelnemers aan de avond wandel 4-daagse van Nijverdal.

1. Algemene regel:Iedere deelnemer wandelt op eigen risico. Scholen dienen dit naar hun deelnemers te communiceren. 

2.Indien niet aangegeven in het routeboekje, loopt iedereen links van de weg zowel binnen als buiten de bebouwde kom. 

3. Aanwijzingen van verkeersregelaars dient men altijd strikt op te volgen. Bij het negeren van de aanwijzingen kunnen er ongewenste situaties ontstaan.

4. EHBO bellen in geval van nood. Telefoonnummers staan op de laatste pagina in het routeboekje. Het is raadzaam om als deelnemer of begeleider deze nummers op te slaan in je smartphone.

5. Houd het terrein en de route schoon. Neem afval mee terug naar de start/finish waar prullenbakken zijn. 

6. Bij start en finish dient de startkaart te worden afgestempeld bij de infowagen/caravan. De start (individuele deelnemers) van de 4-daagse is elke wandeldag vanaf 18.15 uur. 

7. Deelnemers krijgen bij inschrijving een routeboekje, een startkaart en een polsbandje welke recht geeft op de door de route-sponsoren aangeboden traktaties. De startkaart dient elke dag bij start en finish te worden afgestempeld bij de infocaravan (per school is 1 startkaart voldoende). De infocaravan is elke wandelavond tot minimaal 21.00 uur bemand.

8. Op de laatste avond van de wandelavond 4-daagse is er een thema. Dit thema verschilt per jaar. Deelnemers wordt gevraagd om tijdens de laatste wandeldag (intocht) het thema op een leuke manier uit te dragen. 

9. Deelnemende scholen: Inschrijfformulieren voor scholen zijn op deze website te downloaden bij DEELNEMEN. Scholen in de gemeente Hellendoorn krijgen enkele maanden voor de wandel 4-daagse van Nijverdal een uitnodiging en inschrijfformulier via de email.

10. Een schoolinschrijving kan worden ingeleverd in de week en op het adres welke staat vermeld op het inschrijfformulier. Gelijk bij de schoolinschrijving dient het inschrijfgeld te worden ingeleverd. Bij inlevering schoolinschrijving ontvangt de school een polsbandje voor elke deelnemer (+10%), stempelkaart, routeboekjes en eventueel extra informatie.

11. Wat te doen als je te laat bent voor inschrijving van een kind bij school? Het kind kan zich dan t/m de zaterdag voor aanvang van de 4-daagse inschrijven bij Primera in Nijverdal of Hellendoorn tegen hetzelfde tarief. Als dit niet lukt kan inschrijven nog op de 1e en 2e dag van de 4-daagse bij de infowagen/caravan op het evenemententerrein. Het kind (ouder) dient dan wel zelf de medaille af te halen bij de infowagen/caravan op de laatste dag van de 4-daagse.

12. De deelnemers voor de 5 km starten vanaf 18.30 uur volgens de startlijst. De deelnemers voor de 10 km starten vanaf 18.15 uur volgens de startlijst.

13. Om de doorstroming van deelnemers in de route te bevorderen zijn op de routes van de 5 km GEEN drinkposten van scholen toegestaan. In de routes van de 10 km kan een school wel een drinkpost opstellen op de door de organisatie aangegeven plaats. Daar van afwijken is in verband met vergunningen niet toegestaan. Op de slotdag is het mogelijk voor scholen om een drinkpost in te richten op het evenemententerrein. Hiervoor worden marktkramen beschikbaar gesteld. Het inrichten van marktkraam is pas mogelijk nadat alle deelnemers gestart zijn.

14. LET OP: alcoholische dranken nuttigen op het evenemententerrein en/of in de route zijn i.v.m. vergunningen niet toegestaan. De organisatie en de deelnemers worden hierop gecontroleerd door derden. Overtredingen en opgelegde sancties worden op de overtreders verhaald.

15. Meegenomen afval tijdens de wandeling en afval op het evenemententerrein in de daarvoor bestemde bakken gooien.

16. Na de finish op de 2e wandeldag kunnen de scholen hun medailles afhalen bij de infowagen/caravan op de evenementenweide.

17. Advies: Laat de voorste en achterste begeleiders van de school tijdens het wandelen in opvallend gekleurde hesjes lopen. Dit bevorderd de veiligheid en de verkeersregelaar kan de groepen wandelaars dan beter scheiden.

18. Op de laatste avond van de wandelavond 4-daagse is er een thema. Dit thema verschilt per jaar. Deelnemers wordt gevraagd om tijdens de laatste wandeldag (intocht) het thema op een leuke manier uit te dragen. 

19. Ouders/begeleiders; Ook voor jou als ouder is er een belangrijke rol weggelegd tijdens de Avond4daagse. Het feest kan namelijk niet doorgaan zonder hulp van vrijwilligers en supporters. Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan het succes van de Avond4daagse. 

20. Kijk eens hier op onze website van de Avond 4-daagse bij ‘VRIJWILLIGERS’. Geeft je op als vrijwilliger of loop mee als begeleider. Eén avond of alle vier. Gezellig tussen de kinderen zul je ontdekken dat het ook voor jouw nog best een uitdaging kan zijn! 

……………. Maar je kunt nog van andere waarde zijn. Je kunt jouw kind extra stimuleren mee te doen. Vertel je kind hoe leuk het voor jezelf vroeger was om mee te doen. Haal uw oude medailles en foto’s van zolder en je kinderen zullen staan te popelen om mee te doen.Ook is het van groot belang om de prestatie van je kind te belonen. Je kunt, samen met uw omgeving, zorgen voor aanmoediging onderweg. Trommel de hele familie op om langs de route te gaan kijken.Ook kun je in de week van de Avond4daagse extra op de voeding van je kind letten: maak bijvoorbeeld spaghetti (koolhydraten vóór het lopen. De laatste avond zal voor de kinderen nóg leuker worden als ze met bloemen en (niet te veel) snoep worden onthaald! Grootouders, buren en bekenden horen hier natuurlijk ook bij te zijn.