Vragen roepen om antwoorden

Welke afstanden kunnen er gelopen worden?

Er kunnen drie afstanden gewandeld worden, te weten 5 km, 10 km en 15 km.

Wat zijn de starttijden?

Individuele lopers, alle afstanden, 18:15 uur
Scholen  5  km; 18:30 uur
Scholen 10 km; 18:15 uur
Scholen 15 km; 18:15 uur

Hebben de routes pijlen?

Nee, de route is niet bepijld. De route’s kun je vinden in het programmaboekje of HIER op deze website.

Hoe worden wandelaars gecontroleerd ?

Wandelaars (of contactpersoon van de school) moeten elke dag bij start en finish van de wandeling, een stempel ophalen bij de info-caravan op de Evenementenweide. De stempels worden gemaakt op de zgn. stempelkaart die elke individuele deelnemer (of per groepje, of school) heeft ontvangen bij inschrijving. Meelopen met de 4-daagse zonder inschrijving is niet toegestaan. Er vinden regelmatig controles plaats. Zwartlopers zullen uit het parcours worden verwijderd. De 4-daagse steekt enorm veel tijd en energie in het regelen van deze prachtige wandelweek. Het organiseren van een evenement kost geld. Het organiseren kan dus alleen met behulp van betalende deelnemers.

Waar zijn de rustplaatsen?

Voor scholen en overige groepen die onderweg een drinkpost/rustpost willen opstellen, dienen dit te doen op de door de organisatie aangewezen plaatsen (opvraagbaar). Drinkposten/rustposten mogen alleen in de 10 en 15 km routes. Op de 5 km routes zijn deze drinkposten niet toegestaan om de doorstroming van deelnemers te bevorderen.
Er zijn verder geen specifieke rustplaatsen voor individuele wandelaars.

Hoe zien de medailles eruit?

Iedere deelnemer ontvangt na de 4-daagse een medaille (landelijke van de KWBN). Het cijfer op de medaille geeft aan hoe vaak je al de 4-daagse hebt gelopen. Loop je voor de 6e keer, dan vraag je bij inschrijving medaille nr.6 aan. Voorbeelden van de medailles kun je hier bekijken.

Hoe laat begint de Grote Intocht?

De vrijdagroutes beginnen op de normale starttijden. De routes zijn de vrijdag gemaakt zodat iedere afstand ongeveer op dezelfde tijd kan aankomen bij het kruispunt Budde-Smitsweg/Joncheerelaan. Dit zal ongeveer rond 19.30-20.00 uur zijn. De zogenaamde INTOCHT zal rond 20.00-20.15 uur starten vanaf de Grotestraat ter hoogte van de Jumbo. De intocht loopt over de Grotestraat met muziek richting ‘de Harlekijn’ en dan over de tunnel de Oranjestraat in naar de finish op het Evenemententerrein. Bij de Finish is muziek. De intocht wordt live uitgezonden op onze Facebookpagina. De vrijdagavond is voor het publiek langs de kant van de routes de meest spectaculaire omdat er altijd een thema wordt uitgebeeld.

Wat te doen bij onweer?

Bij (naderend) onweer kan de organisatie besluiten om een wandeldag af te lassen. Als een wandelavond wordt afgelast, dan zal dit in die middag worden bekendgemaakt op social media en voor scholen in de scholengroepsapp (Whatsapp).Bij onweer op de avond als de deelnemers als onderweg zijn, dan zal de 4-daagse ook worden afgebroken. Dit zal gecommuniceerd worden via de verkeersregelaars in de routes die op hun beurt weer de deelnemers hiervan op de hoogte stellen. Iedereen wordt dan verzocht om de wandeling af te breken en huiswaarts te keren. Eveneens zal dit kenbaar worden gemaakt op social media en in de groepsapp voor scholen.Mocht je verrast worden door onweer? Bij onweer zo snel mogelijk een overdekte schuilplaats (huizen, boerderijen, schuren, etc.) zoeken. Als er geen overdekte schuilplaats voorhanden is, dan zoeken de naar een greppel op of ander laaggelegen gebied op om te schuilen. Schuilen onder een boom of bij een lantaarnpaal is niet veilig! Houdt zonodig auto’s aan om een lift te vragen.
LET OP: Er is GEEN herstart na een afgelasting/onweer. 

Ik heb nog een vraag?

Heb je nog een vraag en het antwoord kun je hier niet vinden?
Stel je vraag dan bij ons CONTACTFORMULIER.